Groep 5

    Groepsfietsles en fietskeuring:

Op 6 nov. hebben twee docenten van de Fietsersbond ons lesgegeven op de fiets in het dorp.

De moeilijke kruispunten hebben we bekeken, besproken en gefietst. Dit ging erg goed.

IMG_5620IMG_5643IMG_5621

Prehistorie,  

Wat vonden we het boeiend om via ons werkboek, kennis die we al hadden, gesprekken, vragen en filmpjes te leren hoe het er in de prehistorie aan toe ging.

We voelden het “bot” en dierenhuid. Op een stuk karton maakten we de prehistorie na. Nu kunnen we er thuis over vertellen en het een en ander laten zien. Zie verder foto’s op de website van de Bernebrêge in het album van groep 5.

IMG_5486      IMG_5487           IMG_5485

 

 Herfstconcert: 

We waren best een beetje zenuwachtig voor het concert. Toch speelden we de sterren van de hemel, hielden we onze adem in.

Enkele kinderen durfden een solo te spelen. Het publiek genoot.

Nu gaan er al een aantal kinderen op muziekles. Wie weet horen we ze ooit tijdens een concert van Blaast de Bazuin spelen.

IMG_5336  IMG_5337  IMG_5340

Dit is groep 5

IMG_5118          IMG_5120          IMG_5119

Wij zijn een hardwerkende, spelende, lezende, gezellige, grappige, creatieve, lachende, mooi! schrijvende en sportieve groep.

Nu al krijgen we cornetles van meester Bienze en meester Gerk. Wie weet zit er een concertje in, maar dat laten we nog wel even weten.

Maandag en vrijdag hebben we gym in de sporthal. Op de fiets gaan we daar heen. Dit lukt ons al heel goed! Sportkleding en gymschoenen zijn echt belangrijk voor een heerlijke sportles.

Dit jaar proberen we ieder voor zich bepaalde doelen te halen. Dat kan op leergebied of op sociaal gebied of in onze persoonlijke ontwikkeling zitten. Goede gesprekken zijn daar bij van belang. Iedere dag beginnen we met het “zorgkwartiertje” op school. We oefenen dan extra tempolezen, technisch lezen, tafels, hoofdrekenen of spelling. Waar je maar beter in wilt worden.

Ons huiswerk stuurt juf via de mail naar ons. Wij mogen daar thuis zelf aan werken.

Om 9.55 uur eten we een fruithapje. Daarbij letten we op een gezond hapje met zo weinig mogelijk wegwerpmateriaal.

We hopen een leerzaam, gezellig en creatief jaar te hebben met zijn allen.

Groep 5