Groep 2

Hallo,

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep 2. We hebben een hele gezellige groep die bestaat uit 28 kinderen. We hebben twee juffen. Op maandag is juf Bea er en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is juf Jelly in de groep.

We werken het hele jaar met verschillende thema’s van de methode Schatkist. We maken hierbij werkjes, leren nieuwe liedjes, doen we taal en rekenspelletjes en lezen we boeken passend bij het thema.

We beginnen ’s morgens in de kring met vertellen, gebed, zingen en een Bijbelverhaal. Daarna gaan we spelen en werken. We kiezen uit de verschillende hoeken of maken een werkje dat past bij ons thema.  Rond 10 uur gaan we opruimen en  fruit eten, lezen we voor en doen we een reken- of taalactiviteit. Bij de kleuters wordt de basis gelegd voor het leren lezen en rekenen, hier zijn we dan ook op een leuke spelende manier mee bezig.

Vervolgens is het tijd om buiten te gaan spelen of om naar het speellokaal te gaan.  Om half 12 lunchen we met elkaar. Daarna is het weer tijd voor een frisse neus en gaan we samen met de andere kleuterklassen naar buiten toe.

Regelmatig wordt er aan muziek, drama of dans gedaan. ’s Middags spelen we uit de kasten met ontwikkelingsmateriaal en we eindigen de dag meestal in de kring met een verhaal uit een leuk boek.

Woensdag is speelgoed dag en mogen de kinderen speelgoed van huis meenemen.