Groep 1b

 

IMG_1882

Welkom op de site van groep 1b

Bij ons in de groep zijn we begonnen met 12 kinderen en gedurende het schooljaar komen er regelmatig kinderen bij, gezellig!

We gaan 4 dagen per week naar school. Op maandag en dinsdag is juf Foppie er en op woensdag en donderdag juf Henny. Op vrijdag zijn de kinderen vrij.

We werken het hele jaar met verschillende thema’s van de vernieuwde methode Schatkist en met thema’s die zoveel mogelijk bij de belevingswereld van het kind aansluiten.  In die weken maken we werkjes, lezen we boeken, hebben we gesprekken en zingen liedjes passend bij het thema.

We beginnen ’s morgens in de kring met vertellen, gebed, zingen en een Bijbelverhaal. Daarna gaan we buitenspelen. Rond 10 uur gaan we fruit eten, lezen we voor en doen we een reken- of taalactiviteit. Bij de kleuters wordt de basis gelegd voor het leren lezen en rekenen, hier zijn we dan ook op een leuke spelende manier mee bezig.

Vervolgens is het tijd om te spelen en te werken. We kiezen uit de verschillende hoeken of maken een werkje dat past bij ons thema. Om half 12 lunchen we met elkaar. Daarna is het tijd voor een frisse neus. Bij slecht weer hebben we gymnastiek in het speellokaal. Regelmatig wordt er aan muziek, drama of dans gedaan. ’s Middags spelen we uit de kasten met ontwikkelingsmateriaal en we eindigen de dag meestal in de kring met een verhaal of een leuk boek.

Woensdag is speelgoed dag en mogen de kinderen speelgoed van huis meenemen.

Belangrijk is vooral dat de kinderen zich veilig bij ons op school voelen en met plezier naar school gaan. Dat de kinderen zich prima vermaken, geven de foto’s in het fotoboek wel weer!

2

 

Weekkalender

Voor in de klas hangt de weekkalender. Elke morgen mogen de ‘hulpjes’ de roze pijl onder de juiste dag van de week plaatsen. Hierbij zingen we een liedje over de dagen van de week.

In de derde rij hangen de dagritmekaartjes en de activiteitenkaartjes van die dag, welke we samen met de kinderen benoemen. Zo weten de kinderen precies wat we die dag allemaal gaan doen.

In de laatste rij hangt eerst het seizoenkaartje en de ‘hulpjes’ mogen elke dag het weer en de datum veranderen. In het grote veld kunnen nieuwsberichten, kaartjes of briefjes over het thema of iets anders leuks met behulp van magneetjes opgehangen worden.